La participació ciutadana és l’espurna que encén el motor del canvi de tota societat, per això, per a Labora és fonamental implicar i donar veu a la ciutadania per a detectar problemes i buscar solucions als reptes que ens planteja el futur de l’ocupació en la Comunitat Valenciana.

Per a Labora és una qüestió prioritària involucrar a tota la societat valenciana, ciutadans, empreses i agents socials, i al personal de Labora, en la presa de decisions i en la participació en actes i trobades relacionades amb la construcció i cerca de solucions per al futur de l’ocupació. És responsabilitat de tots i totes construir aqueixes SolucionsLabora. Participa, elabora, col•labora. Trobem les SolucionsLabora.

Ciutadania

LaboraLAB posa a la disposició de la ciutadania una sèrie d’espais de trobada per a escoltar i accelerar la posada en marxa de solucions per al futur de l’ocupació. Debatre, generar idees i proposar actuacions des de la responsabilitat, la igualtat, l’adaptabilitat i el compromís per a avançar en la construcció de SolucionsLabora.
Per a això, LaboraLAB preveu la programació de diferents itineraris per a la participació ciutadana, des de consultes interactives, entrevistes, debats, tallers participatius, jornades SolucionsLabora i webinars amb experts.

Empreses i agents socials

LaboraLAB promou el treball conjunt i la participació d’empreses i agents socials en la cerca de SolucionsLabora a través de consultes interactives, entrevistes específiques amb entitats, fòrums de debat, Focus Group i webinars amb experts.

Personal Labora

Per a Labora és una prioritat la implicació i la participació del personal intern de les diferents oficines Labora. Per això, LaboraLAB persegueix involucrar, activar i fomentar la participació del personal de Labora a través d’una sèrie d’iniciatives com són els tallers participatius, els Focus Group Comarcals o les jornades SolucionsLabora. A més, es realitzaran jornades de formació LaboraLAB i les oficines Labora comptaran amb un CornerLAB, un espai obert a la participació, pensat per a acostar a la ciutadania als serveis de LaboraLAB.