Labora oferirà ajudes de 5.000 euros a les persones desocupades que emprenguen una activitat empresarial

Published On: 20 de February de 2022Categories: Sin categoría

– Per a poder accedir a la subvenció, serà necessari desenvolupar l’activitat en un municipi despoblat o presentar un projecte que contribuïsca a la transició ecològica o digital
– El pla busca fomentar l’emprenedoria i impulsar un model productiu més sostenible

Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació oferirà ajudes de 5.000 euros a les persones desocupades que emprenguen una activitat empresarial, una iniciativa que s’emmarca dins de l’instrument europeu de recuperació Next Generation EU, mitjançant el mecanisme de recuperació i resiliència.

Per a poder beneficiar-se dels fons, serà necessari haver romàs en Labora com a demandant d’ocupació fins a l’inici de l’activitat abans a donar-se d’alta com a persona autònoma. A més, serà preceptiu desenvolupar l’activitat en un municipi despoblat de la Comunitat Valenciana o dur a terme un projecte que fomente la digitalització o la transició ecològica.

Per a més informació sobre quins són els municipis on pot iniciar-se l’activitat empresarial, pot consultar-se l’annex de la resolució de l’ajuda (consulteu ací)

Així mateix, per a poder optar a la subvenció, caldrà adjuntar un informe sobre la viabilitat i el compliment dels objectius del mecanisme de transformació i resiliència per part de qualsevol de les entitats, públiques o privades, incloses en el Mapa d’entitats de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana(consulteu ací).

El termini per a presentar la sol·licitud comença aquest dimarts i acabarà el dia 31 d’octubre de 2022, i les subvencions seran atorgades en funció del moment en què s’efectue la petició de l’ajuda.

Quasi 3.000 persones podran beneficiar-se dels 5.000 euros que ofereix Labora, una prestació que pretén ser un impuls perquè les persones desocupades prenguen la decisió d’emprendre i millorar, així, el teixit empresarial valencià.

La sol·licitud es posa a la disposició de la ciutadania per mitjà de Labora, bé telemàticament en el web(consulteu ací ) o de manera presencial en les direccions territorials de l’organisme.

Mecanisme de transformació i resiliència

Aquesta ajuda forma part del mecanisme de transformació i resiliència, finançat amb fons europeus, la finalitat del qual és donar suport a la inversió i les reformes en els estats membres per a aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que permetrà una sèrie de reformes basades en la justícia social tant a escala nacional com en cogovernança amb les comunitats autònomes amb competències transferides.

El pla preveu quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere, uns eixos que orienten les deu polítiques palanca destinades a determinar l’evolució futura del nostre país.

En concret, aquesta actuació s’emmarca en la inversió 4, ‘Nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat – emprenedoria i microempreses’, i té per finalitat fomentar projectes d’emprenedoria que contribuïsquen a la fixació de població en territoris en situació o risc de despoblament i que afavorisquen l’economia verda i digital.
Ajudes de Labora en termini

Actualment, Labora té obertes les sol·licituds per a diverses ajudes que pretenen donar suport a la inserció de les dones en l’àmbit rural i urbà, les persones desocupades de llarga duració majors de 45 anys i les persones amb diversitat funcional o discapacitat.

En concret, continua obert el termini perquè les entitats locals de la Comunitat Valenciana realitzen itineraris d’orientació i inserció per a dones i persones desocupades de llarga duració majors de 45 anys.

També hi ha una altra ajuda amb les sol·licituds obertes perquè entitats privades sense ànim de lucre puguen ajudar en la integració en el mercat laboral de les persones amb diversitat funcional oferint orientació a aquest col·lectiu.

Per a ajudar encara més el col·lectiu de les dones en l’àmbit rural, s’ofereix una subvenció per a poder donar cursos en competències informàtiques i digitals a dones en pobles de menys de 50.000 habitants.

Totes les ajudes i els requisits d’aquestes poden consultar-se en el web de Labora.