Nomdedéu ressalta que la EPA reflecteix ‘la major creació de llocs de treball des de 2008’ en la Comunitat Valenciana

Published On: 20 de February de 2022Categories: Sin categoría

– “Les bones dades s’han produït abans d’una reforma laboral amb el que són atribuïbles a la bona faena de la inspecció i a les polítiques actives de Labora”, segons el secretari autonòmic d’Ocupació
– “Aquestes xifres no fan una altra cosa que esperonar a Labora i a tot el Govern valencià a continuar treballant en aquesta direcció”, assegura Nomdedéu

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del quart trimestre de 2021 fets públics aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), i ha destacat que la EPA reflecteix “la consolidació de la recuperació del mercat de treball”.

“Es tracta d’unes dades molt positives que han sigut reforçats pel bon comportament del mercat laboral valencià durant l’últim trimestre de l’any, on s’ha registrat un descens acumulat de l’atur de més de l’11% (-44.800 persones) i la creació de 32.300 nous llocs de treball (+1,55%, per damunt de la mitjana de l’Estat)”, ha afegit.

“Tant és així” -ha incidit el responsable d’Ocupació- que la EPA ha marcat “una xifra històrica”, ja que el nombre de persones ocupades en el quart trimestre de 2021 (2.115.800), només es va superar en 2008. A més, el nombre de persones parades se situa en 355.800, el nivell més baix des que va començar la pandèmia. Així, segons l’última EPA, la Comunitat Valenciana va tancar en 2021 amb 81.900 persones més treballant i 42.200 persones parades menys.

El director general de Labora ha posat l’accent que “les bones dades s’han produït abans d’una reforma laboral que s’hauria d’aprovar i hauria d’anar en aqueixa direcció”. Per aquesta raó, Nomdedéu atribueix el bon comportament del mercat de treball “a la bona faena de la inspecció i de les polítiques actives de Labora, que incentiven aqueixa creació d’ocupació de qualitat, que és el gran repte que tenim”.

“En qualsevol cas, el resultat dels últims trimestres i de tot enguany ens situa en una clara senda de recuperació que no fa una altra cosa que esperonar a Labora i a tot el govern valencià a continuar treballant en aquesta direcció”, ha manifestat.

En aquest sentit, Enric Nomdedéu ha avançat que “les polítiques d’ocupació de la Generalitat, a través de Labora, continuaran acompanyant bé de prop a les empreses i a les persones treballadores en aquest camí per a propiciar un mercat de treball més inclusiu i generador d’oportunitats”.

Cal recordar que, aquest mateix mes, Labora ha posat en marxa ajudes d’incentivació econòmica emmarcades en el Mecanisme de Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus, com la subvenció de 5.000 euros a les persones inscrites en el Labora que emprenguen un negoci d’eficiència energètica o el facen en municipis xicotets.

Sectors econòmics

El director general de Labora ha remarcat que “les bones xifres han arribat a tots els sectors econòmics (menys a l’agricultura)”, amb 21.600 nous llocs de treball al sector serveis, 9.800 a la indústria i 2.500 a la construcció. D’altra banda, la EPA reflecteix una notable creació de nous llocs de treball amb caràcter indefinit (+60.000), i la baixada dels temporals (-900).

Quant al gènere, la millora de l’ocupació ha sigut notable especialment entre les dones (+22.900), mentre que la reducció de l’atur ha sigut molt equitativa des d’una perspectiva de gènere.