LABORALAB activa la participació directa de ciutadania, empreses i personal intern per a afrontar els reptes del futur de l’ocupació

Published On: 24 de March de 2023Categories: Sin categoría

El Laboratori de Suport a la Innovació i Modernització de LABORA compleix el seu primer any com un espai de participació i creació d’idees

• Consultes interactives, entrevistes qualitatives, webinars, focus groups i tallers han marcat aquest programa durant tot l’any 2022

• L’objectiu marcat és continuar, durant 2023, avançant cap a una concepció de l’entitat pública LABORA més oberta, pròxima i moderna

23.03.23.– El Laboratori de Suport a la Innovació i Modernització LABORALAB compleix un any activant, des del primer dia, la participació directa de la societat valenciana, del propi personal LABORA i d’empreses i agents socials per a conéixer les seues necessitats i demandes, aconseguint trobar entre tots solucions als reptes que ens planteja el futur de l’ocupació en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, hui s’han presentat en la seu central de LABORA de València els resultats de LABORALAB 2022, centrats en les diferents accions de comunicació-difusió, formació i participació. A més, s’ha realitzat la programació de les activitats programades per a aquest any 2023.

Durant la presentació, Enric Nomdedéu, Secretari autonòmic d’Ocupació i Director general de LABORA, ha destacat la importància “d’humanitzar tots els nostres processos, d’acostar-nos a la gent, afegint l’empatia a la professionalitat de cada dia”.

A més, Nomdedéu ha ressaltat la necessitat de continuar treballant “per a aconseguir que les empreses reconeguen a LABORA com el principal actor relacionat amb el món de l’ocupació, perquè tenim entre nosaltres a la gent més preparada”. Així mateix, el Secretari autonòmic ha incidit en la idea de reforçar la territorialització de les polítiques públiques per l’ocupació.

Per part seua, Pablo Rovira, coordinador de LABORALAB, ha posat en valor “la motivació, participació i lideratge dels Espais LABORA i el seu personal en totes les iniciatives dutes a terme, així com l’esforç comunicatiu desenvolupat per a animar a generar reflexió entre ciutadania i empreses”.

Fátima Navarro, tècnica de LABORALAB, ha exposat les dades i idees extrets dels tallers participatius, entrevistes qualitatives i focus groups, incidint en la importància de comptar amb un departament psicològic per a fer costat a les persones demandants d’ocupació i en la necessitat de disposar en LABORA de consultors d’empreses com a persona de referència per a assessorar i ajudar en els diferents tràmits relacionats amb els processos de selecció.

Activitats 2023

LABORALAB segueix la seua programació durant aquest any, centrant-se en continuar avançant cap a una concepció de l’entitat pública LABORA més oberta, pròxima i moderna. Per a això, s’han posat en marxa ja durant el primer quadrimestre de 2023 noves consultes interactives sobre formació, disponibles a través de la web https://laboralab.net/, mentre que en la segona part de l’any se centraran en la prospecció laboral i en l’últim quadrimestre sobre cerca d’ocupació.

D’altra banda, s’han organitzat nous tallers participatius presencials amb ciutadania i personal Labora en les tres províncies de la Comunitat Valenciana entre els mesos d’abril i octubre de 2023, on s’abordaran les necessitats i resultats extrets prèviament en les consultes interactives.

També tindran lloc els denominats Focus Groups en línia amb empreses, agents socials i personal LABORA, amb l’objectiu d’analitzar a través de metodologia Design Thinking els resultats de les consultes interactives i entrevistes qualitatives. En aquestes trobades es proposaran reptes i propostes de solucions i bones pràctiques per part dels participants, des de la seua visió i de manera reflexiva, per a millorar l’experiència dels usuaris en les temàtiques plantejades cada quadrimestre.

A més, tindran lloc webinars amb experts ponents, un d’ells sobre la revaloració del treball de cures i l’ocupació amb perspectiva de gènere, un altre sobre ocupabilitat en plataformes i treball en xarxa, tots dos oberts per a tota la ciutadania.

Així mateix, el propi personal LABORA rebrà enguany informació i formació a través de webinars específics sobre comunicació eficaç, treball en equip i desconnexió digital, que busquen optimitzar processos i respostes del Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana.

Finalment, el Secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha animat a tot el personal intern, ciutadania, agents socials i empreses a visitar la web https://laboralab.net/ i participar en les diferents accions d’aquest Laboratori de Suport a la Innovació i Modernització de LABORA “per a aconseguir entre tots l’excel·lència del Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana”.